Opbevaringsløsninger i små hjem

DIY buket for under 100,-

IMG_7437

Jeg eeeeelsker blomster. Det giver noget helt særligt for stemningen i indretningen, når man har friske blomster på bordet. Det er bare alt for dyrt. Man giver hurtigt 200-300kr for en buket blomster, som dør efter 5 dage.

Jeg har derfor sat mig for, at lave min egen buket til under 100kr. Og havde der været friske, flotte blomster i min lokale Netto, kunne jeg have lavet den for under 50kr. Men de havde desværre ikke nogle i denne omgang.

De grønne bregner og grønne blade har jeg selv plukket, og de hvide roser er fra Årstiderne her i Lyngby. Årstiderne er det fineste sted at købe blomster – de har virkelig alt! Men det er også dyrt.. Jeg gav 75kr. for de hvide roser.. Et godt tip er at finde afskårne blomster i Netto, Lidl, Rema1000 eller lignende steder. Der kan man tit få en god buket afskårne blomster for 20-40kr. Og de er altså fine nok! Især når man så selv blander dem med blade/grene man selv plukker – hvilket lidt er hele pointen 😉

Her kommer en lille guide til, hvordan du selv kan lave din egen buket.

Du skal bruge:
– Grene med flotte blade (pluk selv) f.eks. bregner eller hvad som helst, du synes er fint! Find gerne forskellige slags til din buket.
– 1-2 forskellige slags blomster (hold dem gerne i nogenlunde samme farve, så de passer sammen og giver et mere enkelt udtryk).
– En saks.
– Snor/garn.

IMG_7445
Lig de forskellige grene og blomster i bunker af samme slags.

IMG_7446
Fjern alle de nederste blade – det gør det meget nemmere at arbejde med (husk at fjern torne med en kniv på roser!)

IMG_7447
Tag 1-3 blomster (af den samme slags) som skal danne midten af buketten.

IMG_7444
Tag nogle grene med blade og lig dem skråt på midterblomsterne – man skal altså ikke bare samle dem fra midten, men stilkene skal sættes skrå på, så de stikker ud fra midterblomsterne.
Et godt og vigtigt tip: hold fast højt oppe på bukettens stilke, så er det nemmere at holde blomsterne samlede.

IMG_7443
Og så skal man ellers bare blive ved med de forskellige grene/blade og blomster, til man synes det passer. Indtil man har en hel buket.

IMG_7435
Så samlede jeg stilkene med noget snor. Igen skal dette gøres højt oppe på stilken, så blomsterne ikke falder fra hinanden.
IMG_7442
Og du har din buket!

IMG_7439

IMG_7436

Det er ikke helt så nemt som det ser ud.. Jeg synes ihvertfald, at det var svært lige i starten. Men det er også min første gang, og jeg tænker at øvelse gør mester – så det er bare om at blive ved indtil man synes, at buketten er, som den skal være! Og det er vist ikke helt for sjov, at der findes en blomster-bindings-uddannelse 😉 Men det betyder jo ikke, at man ikke selv kan prøve!

Jeg vil prøve at lave sådan en her buket ihvertfald én gang om måneden (gerne flere), og dele den med jer her på bloggen. Så kan vi sammen blive bedre med tiden 😉 Jeg giver ihvertfald ikke op!

2

 • Så fint – tror jeg vil give mig i kast med det en af de kommende dage ! Og måske følge dit månedlige projekt-buket, for hvem elsker ikke en buket blomster?

  God dag søde !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nordichomedecor

   Gør det! Vil glæde mig til at se resultatet!
   Og lige præcis – friske blomster er det bedste.
   Hav en dejlig dag søde <3 Klem

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opbevaringsløsninger i små hjem