Mit køkken

DIY – Nemme hængeplanter

Her får i en DIY guide til mine hængeplanter 🙂

Du skal bruge:
– En snor
– Krog
– (Potte med plante)
Et godt tip er at vælge en potte uden hul, for ellers så kommer der vand på gulvet, når man vander..IMG_7268
Først skal du lave 4 snore som har den længde, den skal have gange med 2. Dvs. hvis du gerne vil have en hængeplante som er 1 meter fra loftet og ned, skal du klippe snoren 2 meter lang. Disse snore skal du bruge 4 af.

Herefter skal du samle enderne, så du samlet har 8 snore i enden og en ‘bøjning’ af snorende i den anden ende. På denne ‘bøjning’ skal du lave en knude, så du får lavet et slags hængsel, som kan hænge i krogen.
IMG_7270
IMG_7269

IMG_7271

IMG_7272

IMG_7273

IMG_7274

Nu skal du så igang med at lave knuder med snorene. Jeg hang min fast på min lysestage (kan også være et dørhåndtag), fordi det er lidt nemmere at holde styr på snorene. Men det behøves ikke.
Så samlerne jeg snorene i grupper af 2 og 2, så du har 4 grupper. Hver gruppe skal samles med en knude, og knuderne skal sidde lige, når du hiver ud i hele snoren.

Så det ser ud som her på billedet:

IMG_7275

Én snor fra hver gruppe, skal nu sættes sammen med én snor fra en anden gruppe. Når du har gjort det med alle grupperne, har du dannet en slags ‘rund’ snor. IMG_7276

IMG_7277 IMG_7278
IMG_7281
Du bestemmer helt selv, hvor langt de der knuder er fra hinanden – det afhænger nemlig af størrelsen på potten. Du kan også lave flere samlinger med knuder, hvis du synes. Det er helt op til dig. En god ide er også at sætte træperler på, hvis man vil have et lidt ‘vildere’ look 🙂

Til sidst skal du lave en knude, som samler alle snorene og det er her potten skal ‘sidde’, som vist på billedet.
IMG_7280
IMG_7267

Hæng en krog i loftet, hvor den skal hænge. Herefter putter du potten ‘ind’ i den ring du har lavet af snore, og ‘sætter’ den på knuden – og du er done!

IMG_7282

IMG_7283

IMG_7279

IMG_7284

Når du vælger planter er et godt fif at vælge nogle med tykke gummi-agtige blade.. Disse planter skal ikke have så meget vand og ikke vandes så ofte, og derfor er de nemmere at holde.
Desuden er det vigtigt ikke at overvande, når der ikke er hul i potten. Så stik din finger i jorden på planten og mærk om den skal have vand, og giv den så hellere for lidt en for meget – ellers drukner planten.

God fornøjelse 🙂

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit køkken