Taknemlighed

Mælkefri ‘yoghurt’ og hjemmelavet glutenfri mysli

IMG_7676
Min morgenmad her til morgen bestod af en hjemmelavet mælkefri ‘yoghurt’ og en hjemmelavet mysli.

Jeg prøver så vidt det er muligt at holde mig fra mælkeprodukter. Men nøøøj hvor jeg savner min yoghurt. Jeg erstattede i lang tid min yoghurt med soya-mælks yoghurt, men det kan min mave slet ikke tåle.. Så jeg har fundet på min egen yoghurt som primært består af kokosmælk.

Mælkefri ‘yoghurt’

Du skal bruge:
– En dåse kokosmælk
– En pose (400g) frosne bær

Put kokosmælken i køleskabet dagen før, så kokos’en samler sig øverst i dåsen mens vandet ligger sig i bunden. Når du åbner dåsen skal du kun bruge det hårde, der ligger øverst i dåsen.
Herefter skal du tø de frosne bær op (brug evt. en mikroovn). Og så skal disse 2 ingredienser bare blendes. Du kan tilføje ligepræcis de frugter du lyster f.eks. bananer eller dadler, som giver mere fylde i ‘yoghurten’.

Glutenfri mysli
Du skal bruge
– 3 dl. glutenfri havregryn (kan også være almindelige, hvis du ikke spiser glutenfrit)
– 2 dl. solsikkekerner
– 1 dl. kokosmel (revet kokos)
– 1 dl. tørrede bananer (skåret i mindre stykker)
– 2 spsk. chiafrø
– 5 spsk. honning

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Herefter putter du honningen ned i (så meget du nu lyster, jo mindre des sundere, jo mere des bedre… hæhæ) Rør nu honningen godt sammen med alle de tørre ingredienser, det gør ikke noget at det samler sig lidt i klumper.

IMG_7680 IMG_7679

Tag en bradepande med bagepapir og fordel blandingen ud på hele bradepanden.
Tænd ovnen på 150grader (varmluftsovn) – og put det i ovnen til det er ristet (altså blevet mørkere i farven).. Rør rundt i det undervejs, så det bliver ristet over det hele. Det skal ca. have 15-20 min – men hold godt øje med at det ikke bliver for mørkt! For så smager det ikke godt.. men det må godt blive lysebrunt, så det ser således ud:

IMG_7678

Og så skal du ellers bare hælde din yoghurt i en skål og putte mysli ovenpå – og nyde!

IMG_7681
IMG_7673IMG_7674

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Taknemlighed