Nem, lækker(!) glutenfri chokoladekage
Lækker, nem, 5 ingredienser, glutenfri og nærmest sund chokoladekage – behøver jeg sige mere?!
Den skal i altså bare prøve at bage – den er lidt brownieagtig i konsistensen og den smager himmelsk. OG så er den faktisk ikke specielt usund! (What’s not to like?!)
Ingredienser:
– 8 æg (de skal deles i hvider og blommer)
– 300g 70% mørk chokolade
– 1-2 tsk vaniljesukker
– 2 bananer
– 100g hakkede hasselnødder
(Jeg laver den tit, hvor jeg halverer mængden af ingredienser, hvis man kun er et par stykker om at spise kagen)
Skær bananerne i skiver og pisk dem sammen med æggeblommerne.
Smelt chokoladen, hak hasselnødderne og kom det i æggeblommerne. Tilsæt vaniljesukkeren.
I en anden skål piskes æggehviderne for sig til de er stive.
Vend forsigtigt æggehviderne i chokoladedejen til det hele er samlet.
Bag kagen i 180 graders varmluftsovn i 15 min. Den skal bare lige være fast på overfladen.
Herefter skal den på køl i et par timer, før den har sat sig helt og kan spises.
Det er en meget bastant kage, fordi man bruger 70% mørk chokolade. Derfor kan det være ret lækkert at putte glasur på (enten almindelig, chokolade eller kaffeglasur), så det lidt bitre blandes med noget sødt.
Jeg havde desværre ikke mere flormelis tilbage, så jeg hakkede noget mørk og lys chokolade som jeg puttede ovenpå.
Ingen kommentarer endnu