DIY industriel TV-reol

Lækker klassisk jordbærtærte

IMG_7076

Min storesøster holdte dimissionsfest/25 års fødselsdag i går, og hun havde spurgt om jeg ikke ville bage en lækker sommerkage til gæsterne. Jeg elsker at bage, så det ville jeg selvfølgelig gerne. Hun ville gerne have en jordbærtærte, så jeg måtte for første gang nogensinde prøve at lave sådan én. Og ud fra gæsternes reaktion, blev det endda en meget vellykket én af slagsen!

Opskrift til 10-12 personer (svarende til et tærtefad):

Indkøbsliste til hele kagen:
– 200g sukker
– 250g blødt smør
– 3 æg
– 190g hvedemel
– 150g marcipan
– ca. 500g jordbær
– 100g 70% mørk chokolade
– 2,5 dl piskefløde
– 250g mascarpone
– 1 vaniljestang
– 1-2 spsk.flormelis

Opskriften trin for trin:

Mørdej:
– 150g hvedemel
– 100g smør
– 50g sukker
– 0,5 æg (rør 1 æg sammen i et glas, og tag halvdelen af dette).

Ælt ingredienserne sammen og sæt dejen i køleskabet i en time.
Og ja, der er en grund til at den skal i køleskab, da den så er meget nemmere at få rullet ud og lagt i et tærtefad (det lærte jeg på den hårde måde…)

Mazarinmasse:
– 150g marcipan
– 150g sukker
– 150g smør
– 2 æg
– 40g hvedemel

IMG_7078

Marcipanen skæres i små stykker og røres sammen med sukkeret (gerne i en røremaskine). Derefter tilsættes smør og æg og rør til! Dejen skal helst blive luftig. Til sidst røres melet i.

IMG_7079

 

Nu skal mørdejen rulles ud, så den er lidt større en selve fadet (dejen skal kunne nå op af siderne på fadet). Smør fadet, så dejen ikke sidder fast (der kan også bruges bagepapir).

IMG_7080
Det kan være ret svært at få dejen i ét stykke over i fadet, men det gør ikke noget at det går lidt i stykker, så samler man bare revnerne med fingrene. Jeg har skåret den runde dej ud i 2 halve som i kan se på billedet, så er det lidt nemmere.
Prik nogle huller i dejens bund med en gaffel.
IMG_7081

Så skal mazarinmassen ovenpå mørdejen.

IMG_7082

Sæt tærten i ovnen i 180 grader (almindelig ovn) i ca. 20-25 min. Hold godt øje med kagen, når den er i ovnen. Dejen skal være gylden – men ikke for mørk, for så bliver den tør 😉  Mazarinmassen vil hæve og se lidt ‘ufærdig’ ud, men når man tager tærten ud af ovnen falder massen sammen og samler sig.

Tærten skal nu afkøles helt.
Smelt chokoladen over et vandbad og fordel den ud over tærten – lad chokoladen stivne.

Creme:
– 2,5 dl piskefløde
– 250g mascarpone
– 1 vaniljestang
– 1-2 spsk.flormelis (blandes med kornene fra vaniljestangen, inden det kommes i cremen)

Pisk alle ingredienserne sammen til det er en luftig masse (pas på du ikke får pisket så meget, at den gryner) og stil den i køleskab.

Når chokoladen er stivnet skal cremen fordeles oven på tærten.

Herefter skal jordbærerne skæres og puttes på kagen, som man nu selv synes det ser pænest ud.

Voila – Ét styks jordbærtærte! ♥

IMG_7077

   

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

DIY industriel TV-reol