Når man er syg i sin ferie

At have hund i lejlighed

IMG_7623

Da vi valgte, at vi skulle have hund, gik vores første tanke på, at det skulle være en hund som var god til at bo i lejlighed. Det skulle være en hund som var kendt for ikke at gø særlig meget, ikke behøve de helt lange gåture hver dag og generelt bare være en rolig race. Det næste krav var så, at den skulle være allergivenlig, da min søster og Mikkels far er allergiske overfor hunde. Dernæst ville jeg helst gerne have en hund som ikke fæller. Vores valg faldt derfor på Shih-Tzu’en.

IMG_7620

IMG_7615

Vi googlede os frem til at Shih-Tzu’en var en god lejlighedshund, da den netop levede op til vores ønsker. Og det har også vist sig at være fuldstændig perfekt.

Theo kan finde på at gø lige når der er nogle som banker på døren, og efter 4 bjæf holder han op. Dette er en meget normal reaktion for ens hund, da den prøver at fortælle dig at der er nogle på vej og at der eventuelt er fare på færde. Derudover har han ikke behov for mere end 3 ganges gåtur dagligt. Morgen, middag (når vi er hjemme fra skole/arbejde) og aften. Og de behøver ikke vare mere end 10-30 min. pr. gåtur. Han elsker selvfølgelig at gå ture i Dyrehaven, ved skove, søer osv. da det er nye områder for ham, og det gør vi da også jævnligt – men det behøver vi ikke at gøre dagligt!

Mine råd til dig som gerne vil have hund i en lejlighed:
– Google google google! Du SKAL finde al den information, du kan, om den race du overvejer – og under ingen omstændigheder vælge en race ud fra dens udseende eller popularitet.
– Du skal være villig til at gå med den 3 gange dagligt – og hvis du vælger en hund med et højt aktivitetsniveau, så skal det være lange ture. En lejlighed er ikke nødvendigvis for lille til en stor hund, kun hvis den ikke får den motion den har brug for! Du kan også sagtens købe en lille hund, som har brug for ligeså meget motion som en større hund, og så vil hunden ikke trives med 3 gåture på 10 min. hver gang. Så derfor er det vigtigt at tjekke op på racens aktivitetsniveau.
– Tjek din økonomi. Du skal ikke købe en hund, fordi det ville være hyggeligt – der kommer uforudsete regninger ligemeget hvad. Du kan også komme ud for at få en hund som skal have dyrt foder (hvis den f.eks. har allergi), og det skal man være villig til at betale.
– Overvej om den skal være allergivenlig eller ej.

Håber i kan bruge mine råd, hvis i står i overvejelserne om at købe en hund – eller i skal overtale en kæreste 😉 så kan i jo fortælle ham, at det ikke er noget problem at have hund i lejlighed, hvis bare man vælger den rigtige race. Hæhæ.

Hav en fortsat dejlig dag.

Klem

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man er syg i sin ferie